AN UNEXPECTED DETAIL
real life experiences

Published on 13 March 2018 in Witnesses

From the “Real Life Experience” section of our Meson’s News Magazine number 5.

For the section “Real Life Experience” I often visit the houses of those who chose Meson’s to furnish their kitchen. Each visit reserves me a discovery, each house is unique, as well as people who live there, and over time I learned to understand a little more of a person observing his kitchen.

cucina meson's a casa tua

This time to open the door were Matteo and Valentina from Capriate San Gervasio, in the province of Bergamo. They are both employed and cooking enthusiasts, in the sense that – as they told me immediately – Matteo is a very good amateur chef and Valentina a very good “professional taster”.

Their home is on the top floor of a building outside the centre; a warm and welcoming at-mosphere with white exposed beams and modern furnishings. “Our favourite area is definitely the living area where we have the dining room with an open kitchen and an open space living room. We spend only a few hours during the week but on the weekend we love to enjoy its spaces”.

Our favourite area is definitely the living area where we have the dining room with an open kitchen and an open space living room. We spend only a few hours during the week but on the weekend we love to enjoy its spaces.

Matteo and Valentina have chosen a kitchen M_22 Goccia with base units in Cemento tex-tured-melamine and tall unit in Fenix Grigio laminate, carcass in Londra melamine and han-dle in Nero matt lacquer. Also the aluminium plinth is Nero matt lacquer, while worktop and back panel are in laminate with Unicolor edge in Cemento colour. “We have known Meson’s through word of mouth and we were immediately impressed by the minimal solutions without wall units that perfectly married with our needs, dictated mainly by the mansard roof of the house. The architect Aurelio Ranghetti, who followed us from the design to the installation, has made a great job giving shape to our desires: the solution, proposed by him, of the peninsu-lar unit with integrated hob quickly found the approval of the cook of the house, who finally can enjoy the dinners with friends by continuing to cook without having to turn his back. We are really happy with the end result, which perfectly coincides with our initial idea of a kitchen that is not only beautiful but also usable and functional”.

As I said, every house is unique and every detail “speaks”, it reveals more of the personality of its inhabitants, but this time the decisive detail was really unexpected: Matteo and Valenti-na have integrated in the kitchen a passage for the house cat so that he can reach the bal-cony even when the window is closed. If this isn’t love!

Valentina Olivieri

Thanks to Mobilificio Ranghetti in Palazzolo sull’Oglio (BS)